Meny
 Bioprogram
 Biograflista
 Filmer
 Filmarkiv
 Topplistor
 Film som börjar på
 För Bioägare
 Övrigt

Tips från sponsorer:

Spel Online Kasino hos Betway.com

Olykliga filmslut börjar med spelskulder och karaktärer som lånar pengar

Låna pengar i filmvärlden har ofta varit ett tema som har varit förenat med ett olyskbådande slut. Pengar och lån är förmodligen en av de mest frekventa motivatorerna bakom filmskurkens handlingar. Oavsett om det rör sig om att någon har lånat pengar som de inte kan betala tillbaka, om det rör sig om ett bankrån eller om det är ett arv som startar en familjefejd, så mynnar filmerna ofta ut i moll. Vi har sett temat i filmer som The Wolf of Wall Street, The Big Short och filmklassikern Trading Places.
Filmklassikern Carlito's Way är inget undantag. Carlito Brigante, spelad av Al Pacino, lovar efter att ha bli frisläppt från fängelset att styra upp sitt liv. Han ska spara ihop $ 75 000 för att pensionera sig i Karibien. Hans advokat Kleinfeld stjäl $1 miljon från gangster bossen Tony T och lurar in Carlito på ett äventyr som slutar i misär och istället för att Kleinfeld som lånat pengar ska betala tillbaka skulden så stryker några ytterligare personer med . I den klassiska slutscenen så skjuter Benny Blanco, en low-time gangster, Carlito Brigante precis innan han ska ta tåget till säkerhet.
The Gambler, en annan helt fantastisk film, där Jim Benett, spelad av Mark Wahlberg, har ett seriöst spelberoende. Jim lånar pengar, närmare bestämt $240 000 dollar från Lee, ägare till en exklusiv undergound spelklubb, och lånar ytterligare pengar, närmare bestämt $ 50 000, från Neville Baraka en lånehaj. Lee ger Jim sju dagar på sig att betala tillbaka lånet eller bli mördad. Jim går igenom filmen brottandes med sitt spelbehov och de skulder han har dragit på sig när han lånat pengar från den ena och den andra. I slutet av filmen löser han situationen genom att bjuda in Lee och Frank att mötas på en neutral plats, en spelklubb, och bettar de pengar han lånat och lyckas till skillnad från majoriteten av liknande filmer de facto vinna pengar och betalar av de lånade pengarna och får en del över. Som följd av en adrenalin rush spring Jim flera kilomter genom stan till Amys hem (hans student), nu utan skuld och utan att behöva låna pengar. Ett lyckligt slut för ovanlighetens skull.
I den riktiga världen till skillnad från filmens värld så behöver inte vända sig till maffinan eller lånehajar för att få låna pengar. Till exempel hjälper Direkto till när du ska låna pengar genom att jämföra en rad olika långivare mot varandra så du får den bästa räntan och en återbetalningstid som inte behöver förneas med ett avslut av ditt liv. Det finns en rad olika banker som lånar ut pengar men man bör verkligen se till att man får rimliga villkor. När du vänder dig till låneförmedlare som är seriös och lånar ut pengar med låg ränta så vet du att du hamnar rätt direkt genom att endast gör en kreditupplysning. En grundregel, som stämmer i den riktiga världen likaväl som i filmensvärld, är att låna pengar av sund anledning; lån till spel hör inte dit. Aja baja Jim, du hade tur annars kunde det ha slutat väldigt illa.
Låna pengar - men inte till spel

Låna pengar eller spara pengar är ett annat vanligt tema men som ofta får ett bättre slut

I film gör sig långsiktigt arbete inte sig väl. Därför fungerar inte teman där karaktärer sparar ihop pengar till det ena eller andra. Men låna pengar gör det och som skrevs ovan följer ofta olycka. En film på två timmar behöver vara explosiv och spännande och det skär sig därför med vad publiken vill se. I The Shawshank Redemption har man lyckats få det långsiktiga arbetet med att ”spara” och göra rätt för sig ett tema som hyllats vida och brett.
I filmen Seven Pounds möter vi Ben Thomas, spelad av Will Smith, som bestämt sig för att ändra sju personers liv. I början av filmen ringer Ben till 911 för att rapportera sitt eget självmord för att han genom donation ska kunna transplantera bort benmärt och njure till två olika person (av de sju) som han vill hjälpa. I USA driver giriga försäkringsbolag höga medicinska kostnader och det går inte att låna pengar till eller spara ihop pengar för medicinska behov och Ben, en förmögen man, bestämmer sig för att finansiellt hjälpa till.
Köp affish
Gillar du bioprogrammet.nu? Tipsa en vän!

www.bioprogrammet.nu - Copyright © 1998-2011 Slamtilt